Een kudde zonder ram is een ramp. Blog #8

Op mijn wandelingen in mijn vakantie in de mooie omgeving van Oldemarkt kwam ik een ram tegen. Hij stond aan de ketting en had verder totaal geen functie. Op dat moment werd het me ineens duidelijk, waarom alles in deze maatschappij zo moeilijk werkt. Er is geen natuurlijke leiding!!! De natuurlijke leider (ram) is vervangen door een herder met honden en dit gebeurd ook overal in onze samenleving.

De gemeenteraad wordt gekozen door het volk, maar de burgemeester wordt benoemd. De provinciale staten worden gekozen, maar de commissaris van de Koning wordt benoemd en bij de regering is dit al niet veel anders. Hierdoor is er geen natuurlijke leider en zal alles onder controle gehouden moeten worden door politie, beveiliging, enz., omdat de mensen zien dat er geen natuurlijke leider is, maar een opgedrongen leider.

Dit geld natuurlijk net zo in de kerk, de politie, de rechtbank, bij sport en eigenlijk overal in onze maatschappij. Natuurlijk kan dit goed gaan, als de benoemde leider ook als natuurlijke leider wordt beschouwd, maar meestal is dit niet het geval. Meer kans tot slagen is er als de ram (de natuurlijke leiders) ontketend worden en hun natuurlijke rol zouden kunnen spelen. Zal nog wel even duren, lijkt me

Wat een wondere wereld…………
Veel wijsheid toegewenst , welke ram(p) je ook overkomt.

De blogmatser