Over het ontstaan van Wouda Systeemafbouw

De geschiedenis van Wouda Systeemafbouw begint in 1997. Op 1 februari 1997 werd Wouda Systeemafbouw opgericht door Krino Wouda. Voordat Krino voor zichzelf begon, heeft hij eerst 7 jaar ervaring opgedaan bij Concordia in Meppel. 

De eerste 3 jaar was het bedrijf gevestigd aan de H. Smeengekade in Meppel (a/d sluis). In 1999 kwam John den Boer in dienst. Met zijn komst werd alles een stuk groter en professioneler aangepakt. Op 1 februari 2000 werd het huidige pand betrokken en begin mei was de verhuizing voorbij.

Toen de administratie eind 2004 allemaal wat teveel werd om erbij te doen, werd Gerriët Koning aangenomen. Hierdoor was het team op kantoor. Ook de monteurs zijn er al heel lang. Hans Nijdam kwam in augustus 2000 in dienst en Robert in november 2010.

Diverse vaste onderaannemers zijn al vanaf het begin aan het werk voor ons. Net als onze eigen monteurs zijn ze zeer vakkundig en hebben ook zij een schat aan ervaring. In de loop der jaren zijn ze een vast onderdeel van ons bedrijf geworden. In drukke tijden kan het team uitgebreid worden met diverse andere vakbekwame monteurs.

Eind 2016 is Rutger Heersma in dienst gekomen, die de (meeste) taken van Krino heeft overgenomen en zich tevens bezig zal houden met de digitale ontwikkelingen in het bedrijf.

In februari 2017 heeft Krino het stokje doorgegeven aan John. Vanaf dat moment is John directeur en Krino alleen nog eigenaar van ons bedrijf. Krino blijft wekelijks op vrijdag aanwezig op de zaak voor (morele) ondersteuning.

In januari 2019 is ons kantoor compleet vernieuwd. Dit is direct een showroom geworden met verschillende producten die we verkopen. Ook is er verduurzaamd door LED verlichting en Infrarood verwarmingspanelen in het plafond waardoor we van het gas af zijn.

Gerriët heeft ons eind 2019 verlaten na 15 jaar bij ons in dienst te zijn. Haar taken zijn overgenomen door Trijntje Bijker.

Uit de oude doos

Een kijkje in de geschiedenis van Wouda Systeemafbouw