Paard en man noemen. Blog #7

Stel je komt op een paardenclub en je ziet twee paardenfamilies. Bij de ene familie loopt de hengst trots voorop en neemt hij de leiding. De merrie accepteert dit en zorgt dat de veulentjes netjes in de pas achter hen aan lopen, zodat de familie in complete harmonie is. De merrie leid de veulentjes en zij accepteren haar leiding. Ze krijgen dus een gedegen opleiding, wat leidt tot een goed leven.

Bij de andere familie leidt de merrie de familie en probeert ze ondertussen het land om te ploegen en tegelijk een dressuur te rijden. De hengst loopt lijdend op zijn laatste benen en met zijn staart ertussen achter haar aan en probeert de veulentjes wanhopig onder controle te houden. De veulentjes bepalen waar de weg naartoe zal leiden. Toch lijden ook zij door de puinhoop die de hengst en merrie veroorzaken. De familie is het dus eigenlijk het lijdend voorwerp, terwijl dit (ook taal technisch) het onderwerp moet zijn. Dit alles leidt weer tot grote verwarring

Welke paardenfamilie is volgens jou het meest natuurlijke?

Stel je nu even voor dat je voor hengst, merrie en veulentjes de woorden man, vrouw en kids invult. Gaat het verhaal dan nog steeds op of is dat heel wat anders?

Volgens mij wordt de mensheid door misleiding verleid om te lijden.

Wat een wondere wereld…………
Veel wijsheid toegewenst en laat je niet verleiden.

De blogmatser