Waarom je problemen direct op moet oplossen. Blog #6

Iedereen kent het wel: je hebt een probleem, maar je hebt geen zin, tijd of een ander excuus om het op te lossen. Je laat het probleem dus bestaan. Het onmiddellijke gevolg is een 2e probleem: het zit in je hoofd. Had ik het maar opgelost of wanneer moet ik het wel oplossen. De volgende dag is het probleem er nog steeds, maar je denkt: ik los het later wel op.

Als dit een tijdje zo doorgaat, volgt er een 3e probleem. Je krijgt stress van probleem 1 en 2, omdat het in je hoofd elke dag een groter probleem lijkt. Door de stress is het probleem 1 niet goed meer op te lossen en door de lange duur krijg je er een 4e probleem bij, omdat je er slecht van gaat slapen. Je ligt te piekeren of je slaapt juist heel veel door de ontstane vermoeidheid. Beide dingen lossen de problemen echter niet op.

Als dit een tijdje zo doorgaat ontstaat er een 5e probleem door stress, spanning en slechte slaapgewoontes. Je gaat steeds slechter eten (of veel drinken), waardoor je ziek wordt en dat geeft weer nieuwe problemen. Je kunt je werk en je hobby’s niet meer doen (6e probleem), verblijf in het ziekenhuis (7e probleem), pillen slikken tot je een ons weegt (8e probleem), totaal disfunctioneren (9e probleem) en vaak als laatste ook nog financiële problemen doordat er geen inkomen meer is (10e probleem).

Zou het niet makkelijker zijn om jezelf bij de lurven te grijpen en direct het 1e probleem oplossen als het ontstaat? Simpel toch …………..?

Wat een wondere wereld…………
Veel wijsheid toegewenst en los je problemen zo snel mogelijk op.

De blogmatser