Waarom kinderen liever achter de computer zitten. Blog #2

Stel je bent 10 jaar en je wilt lekker scheuren in een vet coole auto en je hebt 2 opties.

Optie 1 “De wereld waarin wij leven”.

Je gaat tot je 18e jaar naar school om te leren lezen en schrijven om het schriftelijke rijexamen te kunnen afleggen. Nadat je tot  je 16e jaar hebt moeten wachten mag je eindelijk het schriftelijke rijexamen doen, wat je betaald van je baantje als vakkenvuller bij de plaatselijke supermarkt. Daarna werk je vele avonden over om te sparen voor je rijlessen. Nadat je deze lessen hebt gevolgd, neem je nog een extra baantje om het rijexamen te kunnen betalen. Als je eindelijk voldoende geld hebt gespaard, doe je rijexamen en met een beetje mazzel slaag je in één keer. Je hebt je rijbewijs.

Hierna doe je examen op school en daarna probeer je een baan te krijgen om de eerste auto mee te betalen. Als je 20 jaar bent, heb eindelijk genoeg geld om je eerste sjoemeldiesel te kopen en ben je klaar voor de eerste rit. Je start de motor en je scheurt weg. Na 100 meter kom je de eerste rotonde tegen en in de eerste kilometer zitten minstens 5 verkeersdrempels, die de snelheid ernstig beperken. Nadat je eindelijk een leuk landweggetje hebt gevonden, blijkt de maximum snelheid 60km te zijn. Maar je laat je de pret niet bederven en scheurt met een lekker snelheid door de bochten. Eindelijk de vrijheid en de sensatie waar je op je 10e jaar zo van droomde. Je geluk kan niet op.

Maar dan valt na een week je eerste brief van het CJIB op de mat. Een boete van € 150,00 voor te hard rijden. Dit slaat in als een bom. Hoewel je best een goede baan hebt, is dit toch wel erg veel geld, aangezien je ook nog eens wegenbelasting, accijnzen, parkeergeld en een verzekering moet betalen. Je besluit een extra baan als pizzakoerier te nemen om al deze kosten te betalen. Met de grootste moeite lukt dit, maar de tijd en de puf om in de auto te rijden heb je eigenlijk niet meer.

Optie 2 “De computerwereld”

Je gaat achter je computer zitten en gaat naar je favoriete website. Je kiest het coolste model auto, de vetste kleur en de mooiste spoiler en velgen. Je kiest het circuit van je dromen en na 2 minuten scheur je weg zonder beperkingen.

Welke optie zou jij kiezen als je 10 bent?

Wat een wondere wereld…………..
Veel wijsheid toegewenst en scheur er maar lekker op los (op de computer).

De blogmatser

PS. Je kunt trouwens beter voor de computer gaan zitten dan er achter, want dan zie je niet erg veel.